Den Haag

*Direct naar de aankoop van deze urban fotosafari? Klik dan hier!

Den Haag heeft veel te bieden:

Spectaculaire gebouwen, prachtige musea, verborgen hofjes en stadstuinen en het bruisende Scheveningse strand.

Den Haag heeft in de middeleeuwen nooit stadsrechten gekregen. Het was weliswaar de zetel van de Staten-Generaal en van de stadhouders, maar het verwierf niet de status van stad met alle rechten en privileges die daaraan verbonden waren. De Staten-Generaal staken daar een stokje voor, want zij zagen dat als een aantasting van de onafhankelijkheid van het bestuurscentrum van de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën. In 1806 verleende Lodewijk Napoleon Den Haag alsnog stadsrechten.  Stadsrechten waren toen al afgeschaft, dus het had praktisch gezien geen betekenis meer.

Den Haag is niet alleen belangrijk voor Nederland, de stad is ook internationaal van zeer grote betekenis. Het is de tweede Verenigde Naties-stad van de wereld. New York, de zetel van de Verenigde Naties, is de eerste. Maar in Den Haag staat het juridisch hoofdorgaan van de Verenigde Naties: het Internationaal Gerechtshof, gezeteld in het Vredespaleis. Iedere dag werken tienduizenden mensen van over de hele wereld aan een veiliger en rechtvaardiger wereld. Dit zorgt er voor dat er altijd een uiteenlopend aanbod aan activiteiten is in Den Haag.

Den Haag telt meer bomen dan inwoners. Den Haag is dan ook de groenste stad van Nederland. In de schaduw van deze bomen kun je gezellige terrassen vinden waar je tijdens een drankje en een hapje kunt genieten van alles wat er om je heen gebeurd.

Den Haag heeft twee grote treinstations en is dan ook goed te bereiken met de trein. Geen enkele andere stad in Nederland heeft twee stations van dit formaat. Dit komt doordat er vroeger meerdere concurrerende spoorwegmaatschappijen waren.

In Den Haag is zoveel te doen en te zien dat het zeker de moeite waard is deze stad te verkennen. Door te kiezen voor deze speurtocht ontdek je vanuit verschillende oogpunten een stuk van deze prachtige stad en train je je oog anders te kijken. Daardoor zullen je fotografievaardigheden groeien.

Alle camera’s zijn geschikt: 

Het maakt niet uit of je fotografeert met de camera van je telefoon, een camera van een paar tientjes of met een camera van honderden euro’s. De camera dient als hulpmiddel om plezier te beleven.

Urban fotosafari:

Tijdens de urban fotosafari loop je langs een aantal bekende plekken en iconische gebouwen. Maar je ontdekt ook onbekende plekken en bezienswaardigheden in Utrecht. Bovendien ervaar je de levendigheid van de binnenstad, terwijl je soms ook ontsnapt aan die drukte. In de bijlage vind je leuke en voor jou misschien onbekende weetjes over een aantal bezienswaardigheden die op je pad komen.  Tijdens de tocht is er voldoende gelegenheid om ergens iets te eten en te drinken. Je kunt natuurlijk zelf een picknick meenemen of je kunt ervoor kiezen ergens te gaan zitten en wat te bestellen. De stad is rijk aan mooie plekjes en aan leuke horecagelegenheden.

Doel van de urban fotosafari:

Het doel van deze fotosafari is onthaasten, waardoor je veel meer in het moment zelf aanwezig kunt zijn. Op die manier zal je alle indrukken bewuster in je opnemen. De fotografie- en kijkopdrachten, plus de tips die in de urban fotosafari zijn verwerkt, helpen daarbij.  De opdrachten en tips zijn gericht op het creëren van foto’s waarvan de compositie met grote aandacht en concentratie is vormgegeven. Daarvoor is het nodig dat je anders en bewuster naar je omgeving kijkt, want dan vallen je namelijk andere dingen op. De dingen die je anders over het hoofd ziet.

Fotografiewedstrijd:

Met de FAME-infocus fotografiewedstrijd maak je kans op een tegoedbon van de Fotofabriek ter waarde van 15 euro. Deelname aan deze wedstrijd is alleen mogelijk wanneer je deze urban fotosafari hebt gekocht.

Focus alleen op verkennen van Den Haag: 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen de fotografieopdrachten over te slaan en alleen te focussen op het ontdekken van de stad.  Ook daarvoor is deze fotosafari zeer geschikt.

Extra info:

Extra informatie speurtocht

Let op!

Direct na afrekenen van dit product krijg je een link in jouw mailbox, zodat jij deze urban fotosafari kan downloaden. Afrekenen is mogelijk met iDEAL en Paypal.  De link naar de download is 7 dagen beschikbaar en kan eenmalig gedownload worden. Na aankoop ruilen we niet of geven wij het geld niet terug!

Product urban fotosafari Den Haag

……..Den Haag Nederland vredespaleis

 

©2021 Phofulness