Over mij

 

Over mij.

Hallo beste lezer, Ik ben Stefanie, autodidactisch fotograaf en oprichter van phofulness.com (phofulness).

In Nederland (en daarbuiten) ben ik veel met mijn camera op pad op zoek naar nieuwe indrukken en naar momenten van geluk.

Door fotografie en Phofulness heb ik geleerd bewuster te gaan kijken. Dat heeft mijn blikveld verruimd, letterlijk en figuurlijk. Nieuwe ervaringen en alle informatie die ik gaandeweg heb opgedaan hebben mij nieuwe inzichten gegeven over mijzelf en over de wereld om mij heen. En dat leerproces stopt nooit.

Ons leven biedt talloze mooie momenten, elke dag weer. En er zijn ontelbare mooie dingen om ons heen. Ze zijn voor iedereen toegankelijk en ze kosten niks. Het zijn al die kleine momenten en beeldschone dingen die, bij elkaar opgeteld, uiteindelijk een grote invloed hebben gehad op mijn groeiende geluksgevoel.

Ook wanneer ik mijn camera niet bij mij heb blijft mijn oog zoeken naar momenten van geluk.

Fotografie is zoveel meer dan een technische kunstvorm of het vastleggen van momenten die herinneringen worden.

Tijdens het fotograferen kwam de volgende vraag vaak in mij op: “Kan fotografie helpen om ons lichamelijk en geestelijk welzijn te bevorderen?”

Vanuit die vraag ben ik gaan onderzoeken of fotografie je betrokkenheid bij (positieve) ervaringen kan vergroten. En als positieve ervaringen positieve emoties oproepen, wat voor invloed zou dat dan kunnen hebben op je lichaam en geest?

Gaandeweg kwam ik op het concept van Phofullness: “Photography + Mindfulness = fulfillment”.

Vanuit die filosofie zijn de FAME-in-focus urban fotosafari’s en excursies ontwikkeld, waarbij plezier in ontdekken en in fotograferen van nieuwe indrukken voorop staat.

“It is through living that we discover ourselves, at the same time as we discover the world around us.”

(Henri Cartier-Bresson, 1908-2004)