Haarlem

Haarlem Sint Bavokerk basiliek Sint Bavo

*Direct naar de aankoop van deze urban fotosafari? Klik dan hier!

HAARLEM, Bijnaam: ‘Spaarnestad’.

Want de stad ligt aan de rivier het Spaarne. Haarlem kreeg stadsrechten in 1245, dertig jaar eerder dan Amsterdam, dat toen nog niet de status had die het later zou krijgen.

In de 15de eeuw telde Haarlem opvallend veel bierbrouwerijen, ruim honderd. Bier werd vroeger door alle leeftijdsgroepen gedronken, omdat het veiliger was dan water. Nu, in 2021, zijn er nog maar een paar bierbrouwers te vinden in Haarlem, waaronder de Jopen bierbrouwerij in de voormalige Vestekerk.

De Vestekerk werd in 2010 omgedoopt tot de Jopenkerk. Naast de brouwerij is er een grand café/restaurant gevestigd. Het is een bijzondere plek om iets te eten of te drinken. Maar zo zijn er meer in deze prachtige historische stad, waar je volop van kunt genieten. De 17de eeuw was een welvarende periode voor Haarlem en dat zie je goed terug wanneer je door de straten, stegen en hofjes van de stad wandelt. Overal zie je prachtige panden uit die periode, waardoor je een goede indruk krijgt van de rijkdom van Haarlem in die periode.

In de 17de eeuw hadden de bewoners van de stad nooit kunnen voorzien dat op 20 september 1839 de allereerste trein in Nederland zou rijden en dat die om 13:00 uur precies in hun Haarlem zou aankomen. “Eigenlijk betrof het een ‘tweede’ treinreis, want op 13 september was er al een proefrit geweest met 200 passagiers, waarbij het personeel op de stations kon oefenen met het afgeven van de plaatsbiljetten.”

Dit stukje geschiedenis van één van de eerste (en mooiste) treinstations in Nederland is terug te vinden in de glas-in-loodramen van het oude stationsgebouw: Haarlem Centraal Station.

Een rit naar Haarlem om deze boeiende stad te verkennen is zeker de moeite waard. Door te kiezen voor deze speurtocht zul je, vanuit verschillende oogpunten, een mooi stuk van deze prachtige stad ontdekken, en je oog trainen anders te kijken. Hierdoor zullen je fotografievaardigheden verder groeien.

Alle camera’s zijn geschikt: 

Het maakt niet uit of je fotografeert met de camera van je telefoon, een camera van een paar tientjes of met een camera van honderden euro’s. De camera dient als hulpmiddel om plezier te beleven.

urban fotosafari:

Tijdens de urban fotosafari loop je langs een aantal bekende plekken en iconische gebouwen. Maar je ontdekt ook onbekende plekken en bezienswaardigheden in Utrecht. Bovendien ervaar je de levendigheid van de binnenstad, terwijl je soms ook ontsnapt aan die drukte. In de bijlage vind je leuke en voor jou misschien onbekende weetjes over een aantal bezienswaardigheden die op je pad komen.  Tijdens de tocht is er voldoende gelegenheid om ergens iets te eten en te drinken. Je kunt natuurlijk zelf een picknick meenemen of je kunt ervoor kiezen ergens te gaan zitten en wat te bestellen. De stad is rijk aan mooie plekjes en aan leuke horecagelegenheden.

Doel van de urban fotosafari:

Het doel van deze fotosafari is onthaasten, waardoor je veel meer in het moment zelf aanwezig kunt zijn. Op die manier zal je alle indrukken bewuster in je opnemen. De fotografie- en kijkopdrachten, plus de tips die in de urban fotosafari zijn verwerkt, helpen daarbij.  De opdrachten en tips zijn gericht op het creëren van foto’s waarvan de compositie met grote aandacht en concentratie is vormgegeven. Daarvoor is het nodig dat je anders en bewuster naar je omgeving kijkt, want dan vallen je namelijk andere dingen op. De dingen die je anders over het hoofd ziet.

Fotografiewedstrijd:

Met de FAME-infocus fotografiewedstrijd maak je kans op een tegoedbon van de Fotofabriek ter waarde van 15 euro. Deelname aan deze wedstrijd is alleen mogelijk wanneer je deze urban fotosafari hebt gekocht.

Focus alleen op verkennen van Haarlem: 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen de fotografieopdrachten over te slaan en alleen te focussen op het ontdekken van de stad.  Ook daarvoor is deze fotosafari zeer geschikt.

Extra info:

Extra informatie speurtocht

Let op!

Direct na afrekenen van dit product krijg je een link in jouw mailbox, zodat jij deze urban fotosafari kan downloaden. Afrekenen is mogelijk met iDEAL en Paypal.  De link naar de download is 7 dagen beschikbaar en kan eenmalig gedownload worden. Na aankoop ruilen we niet of geven wij het geld niet terug!

Product urban fotosafari Haarlem

……. Haarlem Sint Bavokerk basiliek Sint Bavo

 

©2021 Phofulness