Utrecht

*Direct naar de aankoop van deze urban fotosafari’? Klik dan hier!

Utrecht, bijgenaamd de “Domstad”,

De stad die in 1808 ongeveer een half jaar lang de hoofdstad van Nederland was.

Utrecht wordt de Domstad genoemd vanwege de Domtoren. De geschiedenis van Utrecht begint 2000 jaar geleden op de plek waar nu het Domplein is. Utrecht heeft een lange geschiedenis als (aarts)bisdom. De eerste bisschop van Utrecht was Willibrord, die in 695 door paus Sergius II tot aartsbisschop van de Friezen werd gewijd, met Utrecht als standplaats. Het grondgebied van de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën kwam grotendeels overeen met het aartsbisdom Utrecht dat officieel in 1559 werd opgericht.

Door zijn eeuwenlange, unieke bouwgeschiedenis is Utrecht één van de mooiste steden van Nederland. Het is de tweede monumentenstad van Nederland met adembenemende gebouwen en monumenten. “Uniek, dat zijn de werfkelders langs de binnengrachten in Utrecht. Nergens anders ter wereld vind je ze. Ze zijn dus typisch Utrechts. Er zijn er wel 732.”

In 1150 werden de eerste werfkelders gebouwd. Ze waren bedoeld voor opslag. Tegenwoordig vind je er veel verschillende soorten cafés en restaurants, net als in andere delen van de stad. Het maakt  Utrecht tot een gezellige, levendige stad. Daarnaast heeft deze stad diverse musea, parken en zo’n 90 bruggen.

Utrecht verkennen is een feest en daarom zeker de moeite waard. Door te kiezen voor deze urban fotosafari zul je, vanuit verschillende oogpunten, een mooi stuk van deze prachtige stad ontdekken, en je oog trainen anders te kijken. Hierdoor zullen je fotografievaardigheden verder groeien.

Alle camera’s zijn geschikt: 

Het maakt niet uit of je fotografeert met de camera van je telefoon, een camera van een paar tientjes of met een camera van honderden euro’s. De camera dient als hulpmiddel om plezier te beleven.

Urban fotosafari:

Tijdens de urban fotosafari loop je langs een aantal bekende plekken en iconische gebouwen. Maar je ontdekt ook onbekende plekken en bezienswaardigheden in Utrecht. Bovendien ervaar je de levendigheid van de binnenstad, terwijl je soms ook ontsnapt aan die drukte. In de bijlage vind je leuke en voor jou misschien onbekende weetjes over een aantal bezienswaardigheden die op je pad komen.  Tijdens de tocht is er voldoende gelegenheid om ergens iets te eten en te drinken. Je kunt natuurlijk zelf een picknick meenemen of je kunt ervoor kiezen ergens te gaan zitten en wat te bestellen. De stad is rijk aan mooie plekjes en aan leuke horecagelegenheden.

Doel van de urban fotosafari:

Het doel van deze fotosafari is onthaasten, waardoor je veel meer in het moment zelf aanwezig kunt zijn. Op die manier zal je alle indrukken bewuster in je opnemen. De fotografie- en kijkopdrachten, plus de tips die in de urban fotosafari zijn verwerkt, helpen daarbij.  De opdrachten en tips zijn gericht op het creëren van foto’s waarvan de compositie met grote aandacht en concentratie is vormgegeven. Daarvoor is het nodig dat je anders en bewuster naar je omgeving kijkt, want dan vallen je namelijk andere dingen op. De dingen die je anders over het hoofd ziet.

Fotografiewedstrijd:

Met de FAME-infocus fotografiewedstrijd maak je kans op een tegoedbon van de Fotofabriek ter waarde van 15 euro. Deelname aan deze wedstrijd is alleen mogelijk wanneer je deze urban fotosafari hebt gekocht.

Focus alleen op verkennen van Utrecht: 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen de fotografieopdrachten over te slaan en alleen te focussen op het ontdekken van de stad.  Ook daarvoor is deze fotosafari zeer geschikt.

Extra info:

Extra informatie speurtocht

Let op!

Direct na afrekenen van dit product krijg je een link in jouw mailbox, zodat jij deze urban fotosafari kan downloaden. Afrekenen is mogelijk met iDEAL en Paypal.  De link naar de download is 7 dagen beschikbaar en kan eenmalig gedownload worden. Na aankoop ruilen we niet of geven wij het geld niet terug!

Product urban fotosafari Utrecht

…. Grachten Utrecht Nederland

 

 

Phofulness ©2021