Zwolle

 

*Direct naar de aankoop van deze urban fotosafari Klik dan hier!

De bekende én de verborgen straten en steegjes van Zwolle:

Die lenen zich uitstekend voor een verkenning van de stad. Het is een goede plek om je in de avonturen en romantiek te wanen van de taferelen die zich in deze eeuwenoude stad hebben afgespeeld.

Op 31 augustus 1230 kreeg Zwolle stadsrechten van bisschop Willebrand van Utrecht.

De oudste schriftelijke vermelding van Zwolle [Suolle] komt voor in een oorkonde uit 1040, waarin een aan Sint Michaël gewijde parochiekerk die zich bevond op de plaats waar nu de Grote Kerk staat, door de bisschop van Utrecht aan het kapittel van Deventer werd geschonken.”

Vanaf het jaar 1000 is Sint Michaël in Zwolle bekend en is hij de schutspatroon van de stad.”

Het was namelijk zo dat er rond deze periode volgens een oud Zwols volksverhaal een draak in de stad woonde. Het was de dappere Sint Michaël die Zwolle verloste van dit monster.

Wanneer je door Zwolle wandelt vind je veel afbeeldingen van Sint Michaël. De Grote of Sint-Michaëlskerk is naar deze beschermer genoemd en in één van de koorramen is een afbeelding van Sint Michaël verwerkt. “Michaël is ook te zien op de sluitsteen van het gewelf in de doorgang van de uit 1409 daterende Sassenpoort. De steen is opmerkelijk gaaf bewaard gebleven, inclusief de metalen lans waarmee Michael de draak doorboort.”

Zwolle is een mooie en interessante stad om doorheen te wandelen. En overal, in de prachtige stadsparken en op de historische pleinen, zijn leuke, gezellige plekken en horecagelegenheden te vinden om even pauze te nemen van alle indrukken die je opdoet.

Alle camera’s zijn geschikt: 

Het maakt niet uit of je fotografeert met de camera van je telefoon, een camera van een paar tientjes of met een camera van honderden euro’s. De camera dient als hulpmiddel om plezier te beleven.

Urban fotosafari:

Tijdens de urban fotosafari loop je langs een aantal bekende plekken en iconische gebouwen. Maar je ontdekt ook onbekende plekken en bezienswaardigheden in Utrecht. Bovendien ervaar je de levendigheid van de binnenstad, terwijl je soms ook ontsnapt aan die drukte. In de bijlage vind je leuke en voor jou misschien onbekende weetjes over een aantal bezienswaardigheden die op je pad komen.  Tijdens de tocht is er voldoende gelegenheid om ergens iets te eten en te drinken. Je kunt natuurlijk zelf een picknick meenemen of je kunt ervoor kiezen ergens te gaan zitten en wat te bestellen. De stad is rijk aan mooie plekjes en aan leuke horecagelegenheden.

Doel van de urban fotosafari:

Het doel van deze fotosafari is onthaasten, waardoor je veel meer in het moment zelf aanwezig kunt zijn. Op die manier zal je alle indrukken bewuster in je opnemen. De fotografie- en kijkopdrachten, plus de tips die in de urban fotosafari zijn verwerkt, helpen daarbij.  De opdrachten en tips zijn gericht op het creëren van foto’s waarvan de compositie met grote aandacht en concentratie is vormgegeven. Daarvoor is het nodig dat je anders en bewuster naar je omgeving kijkt, want dan vallen je namelijk andere dingen op. De dingen die je anders over het hoofd ziet.

Fotografiewedstrijd:

Met de FAME-infocus fotografiewedstrijd maak je kans op een tegoedbon van de Fotofabriek ter waarde van 15 euro. Deelname aan deze wedstrijd is alleen mogelijk wanneer je deze urban fotosafari hebt gekocht.

Focus alleen op verkennen van Zwolle:

Je kunt er natuurlijk voor kiezen de fotografieopdrachten over te slaan en alleen te focussen op het ontdekken van de stad.  Ook daarvoor is deze fotosafari zeer geschikt.

Extra info:

Extra informatie speurtocht

Let op!

Direct na afrekenen van dit product krijg je een link in jouw mailbox, zodat jij deze urban fotosafari kan downloaden. Afrekenen is mogelijk met iDEAL en Paypal.  De link naar de download is 7 dagen beschikbaar en kan eenmalig gedownload worden. Na aankoop ruilen we niet of geven wij het geld niet terug!

Product urban fotosafari Zwolle