Excursie ‘Anders kijken, anders fotograferen.’

Excursie ‘Anders kijken, anders fotograferen.’

Welke camera je ook gebruikt, of het nu een spiegelreflex-, systeem- of telefooncamera is, ze zijn allemaal geschikt om mee te fotograferen tijdens deze excursie.

Deze “anders kijken, anders fotograferen”-excursie heeft als doel meer voldoening en plezier te halen uit mooie momenten. De bedoeling is thuis te komen met foto’s die geen standaard vakantiekiekjes of doorsnee snapshots zijn.

De bekende fotograaf Henri Cartier-Bresson zei ooit:

“Het is een illusie dat foto’s gemaakt worden met de camera… ze zijn gemaakt met het oog, hart en hoofd.”

Bij fotograferen vanuit Phofulness is de camera een instrument dat helpt om je gevoel van een bepaald moment vast te leggen. Daarbij is het belangrijk los te komen van de automatische piloot en je oog, hart en hoofd bewust te trainen anders waar te nemen.

Iedereen kan anders naar zijn omgeving kijken door bepaalde trucjes toe te passen. Een aantal van die trucjes behandel ik in deze “anders kijken, anders fotograferen”-excursie.

In de inleiding van deze excursie behandel ik een stukje theorie. De diverse voordelen van Phofulness-fotograferen nemen daarbij een centrale plaats in.

Daarna ga je aan de slag met een aantal opdrachten. Tijdens de fotografie-opdrachten leer je met meer zorg een compositie op te bouwen. Zo zorg je ervoor dat je met meer focus en aandacht volledig in het moment zelf aanwezig bent, waardoor je scherper waarneemt. Na de opdrachten evalueren we de resultaten en jullie ervaringen.

Elke groep bestaat uit maximaal 6 personen. Een kleine groep draagt bij aan een groter gevoel van plezier, ontspanning en voldoening. Zo wordt fotograferen door bewuster waar te nemen een waar feestje.

Datums excursie ‘Anders kijken, anders fotograferen.

Bestel hier: Zaterdagmiddag 10 september, van 12:30 tot 16:30/17:00. Locatie Enschede

Bestel hier: Zaterdagmiddag 17 september, van 12:30 tot 16:30/17:00. Locatie Enschede

Bestel hier: Zaterdagmiddag 24 september, van 12:30 tot 16:30/17:00. Locatie Zwolle

Bestel hier: Zaterdagmiddag 01 oktober, van 12:30 tot 16:30/17:00. Locatie Enschede

Bestel hier: Zaterdagmiddag 08 oktober, van 12:30 tot 16:30/17:00. Locatie Utrecht